Point 42: samen op zoek naar het antwoord op de Cloud, software en alles daaromheen

In het legendarische boek ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ wordt gezocht naar het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum, en alles. Er wordt een supercomputer gebouwd die na 7,5 miljoen jaar met het antwoord komt: 42. Bij Point 42 pretenderen we niet het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum en alles te hebben. Maar als het gaat om het antwoord op de ultieme vraag over de Cloud, software en alles daaromheen doen we ons uiterste best. Al bijna acht jaar helpen we onze klanten met slimme oplossingen om makkelijker en sneller te werken. Maar wie zijn wij eigenlijk?

Ons team

Met een club knappe developers in allerlei smaken, managing partners Bryan en Cas, en HR/recruiter Kim en operations manager Ulrike leveren wij kennis aan onze klanten, van klein tot groot, op detacheringsbasis of op projectbasis. Of het nu gaat om webapplicaties of migratietrajecten, IoT-oplossingen of SharePoint-projecten, Microsoft-technologie is wat ons bindt en waar we goed in zijn.

Ons werk

De slimme oplossingen waarmee wij onze klanten helpen, zijn heel divers. Een kleine greep? Voor een klant in de financiële sector hebben we een parking-app gemaakt. Voor diverse klanten in de onderwijssector hebben we websites en informatieportals gemaakt, in de tuinbouw hebben we een IoT-oplossing neergezet en voor een gemeentelijke instelling hebben we een portaal voor projectmatig samenwerken ontwikkeld.

Onze inspiratie

Omdat een aantal van ons gedetacheerd is, is het extra belangrijk feeling te houden met de collega’s op kantoor. Om die connectie goed te houden én om elkaar te inspireren, organiseren we regelmatig Knowledge-42-sessies. In deze kennissessies houden onze jongens – waar zijn de dames in developersland? – voor de rest van het team presentaties over nieuwe technologieën waar ze mee werken of nieuwe ontwikkelingen in de markt. Zo hebben we het onlangs gehad over design patterns, the Internet of Things, Office 365 en de AVG. Natuurlijk combineren we dat graag met wat te eten en een afsluitende borrel.

Onze partner

Als Microsoft-partner en stelletje Microsoft-fanaten is het natuurlijk Microsoft wat de klok slaat. Point 42bezoekt jaarlijks de Microsoft Ignite-conferentie, maar we wonen ook Microsoft TechDays en Partner Training workshops van Microsoft bij, over bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie en machine learning. Eerder dit jaar hebben Bryan en Cas onze Partner Development Manager bij Microsoft, Rudy Doornewaard, uitgenodigd bij het World Horti Center. Microsoft is bezig met het FarmBeats project en van de landbouw is het een relatief kleine stap naar de tuinbouw. Het is altijd goed om als partners samen te kijken naar mogelijkheden tot nieuwe samenwerkingen en ontwikkelingen. Rudy was overigens erg enthousiast, getuige zijn LinkedIn-post.

Onze band

We zijn een hecht team en de sfeer op kantoor is daar dan ook naar. Als iemand even vastloopt is er altijd wel iemand te porren voor een potje poolen. En met een club – sorry guys – nerds zoals de onze wordt de Xbox regelmatig opgepoetst voor een gameavond. Op vrijdagmiddag gaan we regelmatig Rotterdam in om te borrelen. Hoe verschillend we ook zijn, we vinden het altijd leuk met elkaar op pad te gaan. Elk kwartaal hebben we een teamuitje; zo zijn we twee weken geleden naar een festival in Rotterdam geweest, gaan we regelmatig een hapje eten met elkaar en gaan we een keer per jaar op wintersport. Dat is Point 42: het antwoord op de cloud, software en toch ook een klein beetje op het leven.

Meer weten?

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen? We staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kop koffie of thee. Je kunt ons bereiken via 088-4204200 of info@point42.nl.

.
.

Een terugblik op een mooi jaar

Nog even en we sluiten weer een jaar af. Een mooi moment om eens terug te blikken op wat we 2018 ons heeft gebracht. Hackathon We begonnen het jaar met onze eerste Hackathon. In februari namen een aantal teams namen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van een kamerplant bloot te... Read more »

Op zoek naar een échte gamechanger? Combineer het Internet of Things met AI

We blogden al eerder over hoe het Internet of Things (IoT) de industrie zal gaan veranderen de komende jaren. Een internet dat aan elkaar hangt van apparaten die kunnen communiceren met elkaar en met mensen. Maar het IoT wordt pas echt een gamechanger als je het combineert met kunstmatige intelligentie. IoT voor smart homes, smart... Read more »

Internet of Things als key-technologie in de digitale transformatie

Van 16 tot en met 18 oktober vond in Barcelona het IoT Solutions World Congress 2018 plaats. Met 16.250 bezoekers, 341 exposanten, sponsors en partners en 316 sprekers van topniveau, kun je dit congres gerust een van de grootste IoT-gerelateerde congressen ter wereld noemen. Dit is waar het Internet of Things en de industrie elkaar... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34C

3044 EE Rotterdam

Nieuwsbrief

E-mailadres


Social

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar