Microsoft Software Developer? Wij proberen jou te strikken

Het nieuwe werven

We zijn alweer volop aan het werk in 2016 en hebben grootse plannen voor het komende jaar. Een daarvan is groei. Een mooie doelstelling als je nagaat dat een hoop bedrijven moeten krimpen of zelfs ophouden te bestaan. Je zou dan ook denken dat nieuw personeel vinden geen probleem moet zijn, toch?!

Hoe strik je een Microsoft Software Developer?

Vol goede moed dachten we na over de profielen van medewerkers die we zoeken. Hierop maakten we een nette vacature en hebben die direct online gezet en zelfs op een bekende banensite geplaatst. Kortom: laat die cv’s maar komen, dachten wij.  En toen… Nou niks dus. Geen cv’s. Heel veel views maar nul reacties! We blijken te zoeken naar een speld in de hooiberg. Microsoft software developers lopen heus wel rond, maar er eentje strikken blijkt een kunst op zich.

Mooie beloftes, geen resultaat

Na veel tijd op de bekende banensites te spenderen, vele cv’s te lezen, een recruiter account op linkedIn aan te maken, moesten we er toch aan geloven: in zee gaan met een professionele recruiter. Ik zeg professioneel, want er zijn recruiters zat, maar met velen wil je toch geen zaken doen. Mooie beloftes en daar blijft het dan ook bij. Er lopen veel cowboys rond die aan de voordeur mensen aanbieden en bij de achterdeur aan medewerkers wegtrekken.

Goede recruitmentbureaus zijn er ook

Gelukkig bestaan er ook goede bureaus. Na meerdere telefonische gesprekken, maakten we een afspraak met onze recruiter voor een face to face kennismaking. We vertelden wie we zoeken, wie wij zijn en wat wij bieden. De goede samenwerking met onze recruiter heeft zijn eerste vruchten afgeworpen en er wordt binnenkort weer iemand aan ons team toegevoegd.

Het nieuwe werven

Het tijdperk van vacatures online slingeren en op je gemak geschikte kandidaten uitkiezen, is voorbij. Zelfs via social media is het niet altijd even makkelijk. Het nieuwe werven is een vak geworden. Het kost veel tijd en geld om het juiste personeel te vinden. Wij willen ons team het komende jaar blijven uitbreiden. Voor goede mensen staat de deur bij ons altijd open. Wil je een keer kijken wat Point 42 doet, neem dan contact met ons op. We maken met plezier een afspraak voor een kop koffie of een potje poolen bij ons op kantoor in Reeuwijk!

Nu al benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze direct.

.
.

Een terugblik op een mooi jaar

Nog even en we sluiten weer een jaar af. Een mooi moment om eens terug te blikken op wat we 2018 ons heeft gebracht. Hackathon We begonnen het jaar met onze eerste Hackathon. In februari namen een aantal teams namen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van een kamerplant bloot te... Read more »

Op zoek naar een échte gamechanger? Combineer het Internet of Things met AI

We blogden al eerder over hoe het Internet of Things (IoT) de industrie zal gaan veranderen de komende jaren. Een internet dat aan elkaar hangt van apparaten die kunnen communiceren met elkaar en met mensen. Maar het IoT wordt pas echt een gamechanger als je het combineert met kunstmatige intelligentie. IoT voor smart homes, smart... Read more »

Internet of Things als key-technologie in de digitale transformatie

Van 16 tot en met 18 oktober vond in Barcelona het IoT Solutions World Congress 2018 plaats. Met 16.250 bezoekers, 341 exposanten, sponsors en partners en 316 sprekers van topniveau, kun je dit congres gerust een van de grootste IoT-gerelateerde congressen ter wereld noemen. Dit is waar het Internet of Things en de industrie elkaar... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34C

3044 EE Rotterdam

Nieuwsbrief

E-mailadres


Social

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar