Een terugblik op een mooi jaar

Nog even en we sluiten weer een jaar af. Een mooi moment om eens terug te blikken op wat we 2018 ons heeft gebracht.

Hackathon

We begonnen het jaar met onze eerste Hackathon. In februari namen een aantal teams namen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van een kamerplant bloot te leggen. De deelnemers kregen een kamerplant, een microcomputer en een aantal sensoren. Het doel? De nullen en enen die uit de plant komen, omzetten in nuttige informatie.

Steeds meer sturen op data

De Hackathon bevestigde ons geloof dat we steeds meer op data gaan sturen. Maar er lijkt nog een mismatch te zijn tussen wat er met IT kan en wat er in de tuinbouw toegepast wordt. We spraken met Pim van Adrichem bij het World Horti Center, het mondiale kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouw, over de mogelijkheden van IT in de tuinbouw.

Boeven vangen dankzij machine learning

Maar we waren niet alleen actief in de kas. Big data, machine learning en kunstmatige intelligentie gaat onze toekomst veranderen en wij lopen daarbij graag voorop. Onze stagiair Orlando Dors werkte aan een preventief bewakingssysteem, dat aan de hand van camerabeelden die op verdacht gedrag werden geanalyseerd.

Privacy

Ook de introductie van de nieuwe privacywetgeving, de AVG ofwel de GDPR, ging niet ongemerkt aan onze deur voorbij. Het kostte wat bloed, zweet en tranen, maar wij waren op tijd klaar voor de nieuwe wetgeving.

The Internet of Things

Waar we ons veel liever mee bezig houden, zijn de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van big data en AI. In een serie blogs vertelde Bjorn de Quaasteniet, technical consultant en developer bij Point 42, hoe the Internet of Things de industrie zal gaan veranderen de komende jaren. En alsof Bjorn daar nog niet genoeg van weet: in oktober bezocht hij het IoT Solutions World Congress 2018 in Barcelona waar hij vol inspiratie van terugkwam.

Fijne feestdagen!

Ook in het nieuwe jaar zullen we de ontwikkelingen op de voet blijven volgen en met onze lezers delen. Maar voor nu willen we ons team en onze relaties bedanken voor het commitment en de inzet in het jaar dat achter ons ligt. Geniet van je dierbaren tijdens de feestdagen en we kijken ernaar uit weer bergen te verzetten in het nieuwe jaar!

.
.

Een terugblik op een mooi jaar

Nog even en we sluiten weer een jaar af. Een mooi moment om eens terug te blikken op wat we 2018 ons heeft gebracht. Hackathon We begonnen het jaar met onze eerste Hackathon. In februari namen een aantal teams namen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van een kamerplant bloot te... Read more »

Op zoek naar een échte gamechanger? Combineer het Internet of Things met AI

We blogden al eerder over hoe het Internet of Things (IoT) de industrie zal gaan veranderen de komende jaren. Een internet dat aan elkaar hangt van apparaten die kunnen communiceren met elkaar en met mensen. Maar het IoT wordt pas echt een gamechanger als je het combineert met kunstmatige intelligentie. IoT voor smart homes, smart... Read more »

Internet of Things als key-technologie in de digitale transformatie

Van 16 tot en met 18 oktober vond in Barcelona het IoT Solutions World Congress 2018 plaats. Met 16.250 bezoekers, 341 exposanten, sponsors en partners en 316 sprekers van topniveau, kun je dit congres gerust een van de grootste IoT-gerelateerde congressen ter wereld noemen. Dit is waar het Internet of Things en de industrie elkaar... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34C

3044 EE Rotterdam

Nieuwsbrief

E-mailadres


Social

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar