Hackathon ‘Hack the plant’

Nog anderhalve week en dan is onze eerste Hackathon een feit. Op 3 februari nemen teams van twee personen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van hun kamerplant bloot te leggen. Gek? Nee, ik ben bloedserieus.

Van nullen en enen naar zinvolle informatie

Het idee is gebaseerd op ontwikkelingen die we zien in de tuinbouwsector. Telers zijn al langer bezig om met sensoren zaken als energieverbruik, gewaskwaliteit en productiviteit te registreren. Dat bracht ons op het idee van een Hackathon: welke informatie heeft een doodgewone kamerplant in zich, en in hoeverre kun je die data uitlezen. Dat leek ons wel een mooie uitdaging. De deelnemers krijgen een kamerplant, een microcomputer en een aantal sensoren. De bedoeling is om die zo in te zetten, dat er niet alleen data uit de plant komt in de vorm van een boel nullen en enen, maar dat dat ook nog omgezet wordt in nuttige informatie, die visueel wordt gemaakt in een dashboard.

Onverwachte slimmigheidjes

We zijn ontzettend nieuwsgierig met welke oplossing de deelnemers komen. We hopen natuurlijk dat ze onverwachte slimmigheidjes tevoorschijn halen. Vooral het visueel maken van data is interessant. Als je alle data in een grafiek zet, krijg je een overkill aan data. Er komt tenslotte elke microseconde wel iets uit zo’n sensor. Maar hoe maak je de keuze wanneer je iets weergeeft?

Nieuwe mogelijkheden en jonge talenten

We hopen natuurlijk dat er iets uitkomt waarmee we in concept aan telers kunnen laten zien wat er mogelijk is. We willen mensen laten ruiken aan de nieuwe mogelijkheden van technologie, innovatie. Natuurlijk zijn we ook erg nieuwsgierig naar de mensen die hierop afkomen. Wellicht zitten er nieuwe talenten tussen. Wij stellen zelf de jury samen, en zullen bepalen welk team met het beste resultaat is gekomen.

Spannende uitdaging

Het is voor ons de eerste Hackathon, en het is best spannend. Maar een beetje uitdaging is natuurlijk wel nodig als je wilt innoveren. We rekenen eigenlijk wel op veel creativiteit. Welke oplossingen we allemaal voorbij hebben zien komen, en welke oplossing in onze ogen de beste was, delen we in een volgende blog.

Inschrijven?

Wil je je op de valreep nog inschrijven? Bekijk alle informatie in de meetup-groep, of stuur een mail naar kim@point42.nl. Voor beide teamleden van het winnende team ligt een Nintendo Switch met game klaar, ingepakt in eeuwige roem natuurlijk.

Meer weten over Point 42?

Wil je meer weten over ons team en onze diensten, heb je behoefte aan een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kop koffie. Dat kan natuurlijk altijd! Je kunt me bereiken via de contactpagina.

.
.

IT meets horticulture

De Nederlandse tuinbouwkassen zijn qua techniek de meest hoogwaardige en onze kwekers de beste van de wereld. Wij geloven dat we steeds meer op data kunnen - en zullen - gaan sturen. Onze recente Hackathon bewees dat maar weer eens. Maar er lijkt nog een mismatch te zijn tussen wat er met IT kan en... Read more »

Een kamerplant hacken? We did it!

Op 3 februari vond onze eerste Hackathon plaats. Een aantal teams namen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van een kamerplant bloot te leggen. Natuurlijk begonnen we lichtgespannen aan de dag - stel je voor dat je aan het eind van de dag met lege handen staat. Maar zodra de eerste... Read more »

Hackathon ‘Hack the plant’

Nog anderhalve week en dan is onze eerste Hackathon een feit. Op 3 februari nemen teams van twee personen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van hun kamerplant bloot te leggen. Gek? Nee, ik ben bloedserieus. Van nullen en enen naar zinvolle informatie Het idee is gebaseerd op ontwikkelingen die we... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34C

3044 EE Rotterdam

Social media

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar