Hackathon ‘Hack the plant’

Nog anderhalve week en dan is onze eerste Hackathon een feit. Op 3 februari nemen teams van twee personen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van hun kamerplant bloot te leggen. Gek? Nee, ik ben bloedserieus.

Van nullen en enen naar zinvolle informatie

Het idee is gebaseerd op ontwikkelingen die we zien in de tuinbouwsector. Telers zijn al langer bezig om met sensoren zaken als energieverbruik, gewaskwaliteit en productiviteit te registreren. Dat bracht ons op het idee van een Hackathon: welke informatie heeft een doodgewone kamerplant in zich, en in hoeverre kun je die data uitlezen. Dat leek ons wel een mooie uitdaging. De deelnemers krijgen een kamerplant, een microcomputer en een aantal sensoren. De bedoeling is om die zo in te zetten, dat er niet alleen data uit de plant komt in de vorm van een boel nullen en enen, maar dat dat ook nog omgezet wordt in nuttige informatie, die visueel wordt gemaakt in een dashboard.

Onverwachte slimmigheidjes

We zijn ontzettend nieuwsgierig met welke oplossing de deelnemers komen. We hopen natuurlijk dat ze onverwachte slimmigheidjes tevoorschijn halen. Vooral het visueel maken van data is interessant. Als je alle data in een grafiek zet, krijg je een overkill aan data. Er komt tenslotte elke microseconde wel iets uit zo’n sensor. Maar hoe maak je de keuze wanneer je iets weergeeft?

Nieuwe mogelijkheden en jonge talenten

We hopen natuurlijk dat er iets uitkomt waarmee we in concept aan telers kunnen laten zien wat er mogelijk is. We willen mensen laten ruiken aan de nieuwe mogelijkheden van technologie, innovatie. Natuurlijk zijn we ook erg nieuwsgierig naar de mensen die hierop afkomen. Wellicht zitten er nieuwe talenten tussen. Wij stellen zelf de jury samen, en zullen bepalen welk team met het beste resultaat is gekomen.

Spannende uitdaging

Het is voor ons de eerste Hackathon, en het is best spannend. Maar een beetje uitdaging is natuurlijk wel nodig als je wilt innoveren. We rekenen eigenlijk wel op veel creativiteit. Welke oplossingen we allemaal voorbij hebben zien komen, en welke oplossing in onze ogen de beste was, delen we in een volgende blog.

Inschrijven?

Wil je je op de valreep nog inschrijven? Bekijk alle informatie in de meetup-groep, of stuur een mail naar kim@point42.nl. Voor beide teamleden van het winnende team ligt een Nintendo Switch met game klaar, ingepakt in eeuwige roem natuurlijk.

Meer weten over Point 42?

Wil je meer weten over ons team en onze diensten, heb je behoefte aan een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kop koffie. Dat kan natuurlijk altijd! Je kunt me bereiken via de contactpagina.

.
.

Een terugblik op een mooi jaar

Nog even en we sluiten weer een jaar af. Een mooi moment om eens terug te blikken op wat we 2018 ons heeft gebracht. Hackathon We begonnen het jaar met onze eerste Hackathon. In februari namen een aantal teams namen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van een kamerplant bloot te... Read more »

Op zoek naar een échte gamechanger? Combineer het Internet of Things met AI

We blogden al eerder over hoe het Internet of Things (IoT) de industrie zal gaan veranderen de komende jaren. Een internet dat aan elkaar hangt van apparaten die kunnen communiceren met elkaar en met mensen. Maar het IoT wordt pas echt een gamechanger als je het combineert met kunstmatige intelligentie. IoT voor smart homes, smart... Read more »

Internet of Things als key-technologie in de digitale transformatie

Van 16 tot en met 18 oktober vond in Barcelona het IoT Solutions World Congress 2018 plaats. Met 16.250 bezoekers, 341 exposanten, sponsors en partners en 316 sprekers van topniveau, kun je dit congres gerust een van de grootste IoT-gerelateerde congressen ter wereld noemen. Dit is waar het Internet of Things en de industrie elkaar... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34C

3044 EE Rotterdam

Nieuwsbrief

E-mailadres


Social

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar