Hackathon ‘Hack the plant’

Nog anderhalve week en dan is onze eerste Hackathon een feit. Op 3 februari nemen teams van twee personen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van hun kamerplant bloot te leggen. Gek? Nee, ik ben bloedserieus.

Van nullen en enen naar zinvolle informatie

Het idee is gebaseerd op ontwikkelingen die we zien in de tuinbouwsector. Telers zijn al langer bezig om met sensoren zaken als energieverbruik, gewaskwaliteit en productiviteit te registreren. Dat bracht ons op het idee van een Hackathon: welke informatie heeft een doodgewone kamerplant in zich, en in hoeverre kun je die data uitlezen. Dat leek ons wel een mooie uitdaging. De deelnemers krijgen een kamerplant, een microcomputer en een aantal sensoren. De bedoeling is om die zo in te zetten, dat er niet alleen data uit de plant komt in de vorm van een boel nullen en enen, maar dat dat ook nog omgezet wordt in nuttige informatie, die visueel wordt gemaakt in een dashboard.

Onverwachte slimmigheidjes

We zijn ontzettend nieuwsgierig met welke oplossing de deelnemers komen. We hopen natuurlijk dat ze onverwachte slimmigheidjes tevoorschijn halen. Vooral het visueel maken van data is interessant. Als je alle data in een grafiek zet, krijg je een overkill aan data. Er komt tenslotte elke microseconde wel iets uit zo’n sensor. Maar hoe maak je de keuze wanneer je iets weergeeft?

Nieuwe mogelijkheden en jonge talenten

We hopen natuurlijk dat er iets uitkomt waarmee we in concept aan telers kunnen laten zien wat er mogelijk is. We willen mensen laten ruiken aan de nieuwe mogelijkheden van technologie, innovatie. Natuurlijk zijn we ook erg nieuwsgierig naar de mensen die hierop afkomen. Wellicht zitten er nieuwe talenten tussen. Wij stellen zelf de jury samen, en zullen bepalen welk team met het beste resultaat is gekomen.

Spannende uitdaging

Het is voor ons de eerste Hackathon, en het is best spannend. Maar een beetje uitdaging is natuurlijk wel nodig als je wilt innoveren. We rekenen eigenlijk wel op veel creativiteit. Welke oplossingen we allemaal voorbij hebben zien komen, en welke oplossing in onze ogen de beste was, delen we in een volgende blog.

Inschrijven?

Wil je je op de valreep nog inschrijven? Bekijk alle informatie in de meetup-groep, of stuur een mail naar kim@point42.nl. Voor beide teamleden van het winnende team ligt een Nintendo Switch met game klaar, ingepakt in eeuwige roem natuurlijk.

Meer weten over Point 42?

Wil je meer weten over ons team en onze diensten, heb je behoefte aan een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kop koffie. Dat kan natuurlijk altijd! Je kunt me bereiken via de contactpagina.

.
.

Boeven vangen dankzij machine learning? Het kan! Bijna…

Big data, machine learning, kunstmatige intelligentie: het gaat onze toekomst veranderen, dat is zeker. Ook bij Point 42 houdt het de gemoederen behoorlijk bezig. Zo doet bijvoorbeeld onze stagiair Orlando Dors goed werk op het gebied van Machine Learning op basis van videobeelden. Orlando neemt ons een stukje mee in deze intrigerende wereld. Imitatie van... Read more »

Veiligheid voor alles. Ook in de kas!

In onze vorige blog hebben we een inkijkje gegeven in hoe wij data ‘lezen’ van onze eigen kantoormoeskas. Maar hoe zorg je dat die data veilig blijft? Bjorn de Quaasteniet, technical consultant en developer bij Point 42, vertelt wat de risico’s – en de oplossingen – zouden kunnen zijn. Een uitdaging qua beveiliging Op het... Read more »

Van nullen en énen naar een sterk gewas, heel gewoon toch?

Monitoren van kassen in de tuinbouw is niet nieuw. Maar met de nieuwe technologieën in de IT kunnen we wel steeds beter monitoren waardoor we tot een nóg hogere kwaliteit van de gewassen kunnen komen. Wij geloven dat we steeds meer op data kunnen – en zullen – gaan sturen, waardoor een kweker een nóg... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34C

3044 EE Rotterdam

Nieuwsbrief

E-mailadres


Social

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar