Microsoft Software Developer? Wij proberen jou te strikken

Het nieuwe werven

We zijn alweer volop aan het werk in 2016 en hebben grootse plannen voor het komende jaar. Een daarvan is groei. Een mooie doelstelling als je nagaat dat een hoop bedrijven moeten krimpen of zelfs ophouden te bestaan. Je zou dan ook denken dat nieuw personeel vinden geen probleem moet zijn, toch?!

Hoe strik je een Microsoft Software Developer?

Vol goede moed dachten we na over de profielen van medewerkers die we zoeken. Hierop maakten we een nette vacature en hebben die direct online gezet en zelfs op een bekende banensite geplaatst. Kortom: laat die cv’s maar komen, dachten wij.  En toen… Nou niks dus. Geen cv’s. Heel veel views maar nul reacties! We blijken te zoeken naar een speld in de hooiberg. Microsoft software developers lopen heus wel rond, maar er eentje strikken blijkt een kunst op zich.

Mooie beloftes, geen resultaat

Na veel tijd op de bekende banensites te spenderen, vele cv’s te lezen, een recruiter account op linkedIn aan te maken, moesten we er toch aan geloven: in zee gaan met een professionele recruiter. Ik zeg professioneel, want er zijn recruiters zat, maar met velen wil je toch geen zaken doen. Mooie beloftes en daar blijft het dan ook bij. Er lopen veel cowboys rond die aan de voordeur mensen aanbieden en bij de achterdeur aan medewerkers wegtrekken.

Goede recruitmentbureaus zijn er ook

Gelukkig bestaan er ook goede bureaus. Na meerdere telefonische gesprekken, maakten we een afspraak met onze recruiter voor een face to face kennismaking. We vertelden wie we zoeken, wie wij zijn en wat wij bieden. De goede samenwerking met onze recruiter heeft zijn eerste vruchten afgeworpen en er wordt binnenkort weer iemand aan ons team toegevoegd.

Het nieuwe werven

Het tijdperk van vacatures online slingeren en op je gemak geschikte kandidaten uitkiezen, is voorbij. Zelfs via social media is het niet altijd even makkelijk. Het nieuwe werven is een vak geworden. Het kost veel tijd en geld om het juiste personeel te vinden. Wij willen ons team het komende jaar blijven uitbreiden. Voor goede mensen staat de deur bij ons altijd open. Wil je een keer kijken wat Point 42 doet, neem dan contact met ons op. We maken met plezier een afspraak voor een kop koffie of een potje poolen bij ons op kantoor in Reeuwijk!

Nu al benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze direct.

.
.

Hackaton ‘Hack the plant’

Nog anderhalve week en dan is onze eerste Hackaton een feit. Op 3 februari nemen teams van twee personen het tegen elkaar op in een gevecht om de geheimen van hun kamerplant bloot te leggen. Gek? Nee, ik ben bloedserieus. Van nullen en enen naar zinvolle informatie Het idee is gebaseerd op ontwikkelingen die we... Read more »

Even voorstellen

Team 42 groeit! Blij zijn wij dan ook dat we kunnen vertellen dat er onlangs weer een nieuwe collega is gestart. Wij stellen hem graag aan jullie voor. Jaap Juursema Dit nieuwe jaar zijn we gestart met een nieuwe collega genaamd: Jaap! Graag stellen wij hem voor: Jaap is een zeer ervaren Front-end Developer en... Read more »

Botframework ontwerpen als eindstage: Evert-Jan deed het

Waar bots zijn, is Evert-Jan. De afstudeerstage die Point 42 open had staan, matchte dan ook perfect bij Evert-Jan. De recent afgestudeerde onderzocht welke architectuur het beste gebruikt kan worden voor het bouwen van een botframework. Evert-Jan neemt je graag mee naar de wondere wereld van de bots en zijn stage-ervaringen. Wat heeft Evert-Jan voor... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34C

3044 EE Rotterdam

Social media

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar