Microsoft Software Developer? Wij proberen jou te strikken

Het nieuwe werven

We zijn alweer volop aan het werk in 2016 en hebben grootse plannen voor het komende jaar. Een daarvan is groei. Een mooie doelstelling als je nagaat dat een hoop bedrijven moeten krimpen of zelfs ophouden te bestaan. Je zou dan ook denken dat nieuw personeel vinden geen probleem moet zijn, toch?!

Hoe strik je een Microsoft Software Developer?

Vol goede moed dachten we na over de profielen van medewerkers die we zoeken. Hierop maakten we een nette vacature en hebben die direct online gezet en zelfs op een bekende banensite geplaatst. Kortom: laat die cv’s maar komen, dachten wij.  En toen… Nou niks dus. Geen cv’s. Heel veel views maar nul reacties! We blijken te zoeken naar een speld in de hooiberg. Microsoft software developers lopen heus wel rond, maar er eentje strikken blijkt een kunst op zich.

Mooie beloftes, geen resultaat

Na veel tijd op de bekende banensites te spenderen, vele cv’s te lezen, een recruiter account op linkedIn aan te maken, moesten we er toch aan geloven: in zee gaan met een professionele recruiter. Ik zeg professioneel, want er zijn recruiters zat, maar met velen wil je toch geen zaken doen. Mooie beloftes en daar blijft het dan ook bij. Er lopen veel cowboys rond die aan de voordeur mensen aanbieden en bij de achterdeur aan medewerkers wegtrekken.

Goede recruitmentbureaus zijn er ook

Gelukkig bestaan er ook goede bureaus. Na meerdere telefonische gesprekken, maakten we een afspraak met onze recruiter voor een face to face kennismaking. We vertelden wie we zoeken, wie wij zijn en wat wij bieden. De goede samenwerking met onze recruiter heeft zijn eerste vruchten afgeworpen en er wordt binnenkort weer iemand aan ons team toegevoegd.

Het nieuwe werven

Het tijdperk van vacatures online slingeren en op je gemak geschikte kandidaten uitkiezen, is voorbij. Zelfs via social media is het niet altijd even makkelijk. Het nieuwe werven is een vak geworden. Het kost veel tijd en geld om het juiste personeel te vinden. Wij willen ons team het komende jaar blijven uitbreiden. Voor goede mensen staat de deur bij ons altijd open. Wil je een keer kijken wat Point 42 doet, neem dan contact met ons op. We maken met plezier een afspraak voor een kop koffie of een potje poolen bij ons op kantoor in Reeuwijk!

Nu al benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze direct.

.
.

Botframework ontwerpen als eindstage: Evert-Jan deed het

Waar bots zijn, is Evert-Jan. De afstudeerstage die Point 42 open had staan, matchte dan ook perfect bij Evert-Jan. De recent afgestudeerde onderzocht welke architectuur het beste gebruikt kan worden voor het bouwen van een botframework. Evert-Jan neemt je graag mee naar de wondere wereld van de bots en zijn stage-ervaringen. Wat heeft Evert-Jan voor... Read more »

Even voorstellen

Team 42 groeit! Blij zijn wij dan ook dat we kunnen vertellen dat er onlangs weer twee nieuwe collega's zijn gestart. Wij stellen ze graag aan jullie voor. Kim van der Meer Kim is in april bij ons begonnen als Corporate Recruiter. Onze wens is om het team te laten groeien en iemand in dienst te... Read more »

Het belang van een interactie ontwerper

Bij het ontwerpen van software zijn de schijnwerpers vooral op de programmeur en de visuele ontwerper van het programma gericht. De interactie ontwerper is vaak het ondergeschoven kindje. Onterecht, want hij zorgt ervoor dat jouw programma optimaal bedient kan worden door de doelgroep. Geef de derde persoon een troon Door middel van vooronderzoek onderzoekt de... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34

3044 EE Rotterdam

Social media

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar