Botframework ontwerpen als eindstage: Evert-Jan deed het

Waar bots zijn, is Evert-Jan. De afstudeerstage die Point 42 open had staan, matchte dan ook perfect bij Evert-Jan. De recent afgestudeerde onderzocht welke architectuur het beste gebruikt kan worden voor het bouwen van een botframework. Evert-Jan neemt je graag mee naar de wondere wereld van de bots en zijn stage-ervaringen.

Wat heeft Evert-Jan voor ons betekend?

Evert-Jan onderzocht voor Point 42 hoe je een framework creëert waarmee bots gebouwd en geïntegreerd kunnen worden in een ASP.NET webapplicatie. Point 42 ziet een rijke toekomst in dit framework omdat het bedrijf bots zowel intern als voor klanten wilt inzetten. Net als wij ziet Evert-Jan in dat botframeworks steeds belangrijker worden. “Daarom wilde ik meer leren over de techniek die erachter schuil gaat.”

Ook benieuwd naar het belang van een interactie ontwerper? Alles hierover lees je in deze blog.

Een bot die frustraties voorkomt

“Mijn bot maakt verbinding met Exact Online, het administratiepakket dat Point 42 gebruikt. Met deze bot kunnen medewerkers direct inzien hoeveel vrije uren ze nog hebben.” De bot van Evert-Jan laadt al binnen 5 seconden de gegevens op het beeldscherm. Dit voorkomt frustraties bij het doorzoeken van het pakket en de medewerkers kunnen weer snel verder.

Dit botje vangt geen bot

Niet alleen de algemene toekomst voor bots ziet Evert-Jan rooskleurig in, maar ook het vervolg van zijn eigen bot. “Hij kan op dit moment alleen het aantal vrije uren uit Exact halen. In de toekomst is het de bedoeling dat deze bot meer taken overneemt. Denk aan het boeken van uren, zonder dat de medewerker hoeft in te loggen in Exact Online.”

Ben je ook benieuwd naar onze andere werknemers? Je ontmoet ze hier.

Interesse in webtechnieken

Evert-Jan zijn horizon reikt verder dan Point 42: het onderzoek dat hij deed is niet alleen gericht op ons bedrijf, maar richt zich op C# en ASP.NET. Elk bedrijf dat gebruik maakt van deze techniek kan het onderzoek van Evert-Jan gebruiken. Toch zal Evert-Jan zijn eigen ervaringen en expertises voorlopig alleen inzetten binnen Point 42. “Ik heb in april een aanbod gekregen van Point 42 waarmee ik akkoord ben gegaan. Een fantastische kans, want ik heb altijd een grote interesse in webtechnieken gehad.”

Grote ogen door een HoloLens

Waar sommige mensen al bang worden van het opstellen van een Excelbestand, worden de ogen van Evert-Jan groter bij het horen van het woord webtechnieken. “Ik werk graag met frameworks als ASP.NET in C# of Spring MVC in Java. Daarnaast vind ik ook de technieken die wat lagen lager zitten interessant, zoals sockets en websockets. Mijn kennis voor Xamarin en ook Augmented Reality wil ik verder uitdiepen, bijvoorbeeld met de HoloLens.”

De aanhouder wint

Evert-Jan overwon tijdens de conceptfase meerdere tegenslagen. Zo zocht hij een week lang naar een manier om het Entity Framework te combineren met zijn programmeertaal. En de aanhouder wint. Tegenslagen kan Evert-Jan vanaf nu nog vaker tegenkomen bij Point 42, maar misschien ontwikkelt hij daar ook wel een botframework voor.

Groei net als Evert-Jan door bij Point 42. Verdiep je in jouw interessegebieden, of dit nu een botframework bevat of niet, en daag jezelf uit. Wij zijn nog op zoek naar een (senior) SharePoint Developer. Meer over de seniorfunctie lees je hier, de andere vacature vind je via deze link.

.
.

Botframework ontwerpen als eindstage: Evert-Jan deed het

Waar bots zijn, is Evert-Jan. De afstudeerstage die Point 42 open had staan, matchte dan ook perfect bij Evert-Jan. De recent afgestudeerde onderzocht welke architectuur het beste gebruikt kan worden voor het bouwen van een botframework. Evert-Jan neemt je graag mee naar de wondere wereld van de bots en zijn stage-ervaringen. Wat heeft Evert-Jan voor... Read more »

Even voorstellen

Team 42 groeit! Blij zijn wij dan ook dat we kunnen vertellen dat er onlangs weer twee nieuwe collega's zijn gestart. Wij stellen ze graag aan jullie voor. Kim van der Meer Kim is in april bij ons begonnen als Corporate Recruiter. Onze wens is om het team te laten groeien en iemand in dienst te... Read more »

Het belang van een interactie ontwerper

Bij het ontwerpen van software zijn de schijnwerpers vooral op de programmeur en de visuele ontwerper van het programma gericht. De interactie ontwerper is vaak het ondergeschoven kindje. Onterecht, want hij zorgt ervoor dat jouw programma optimaal bedient kan worden door de doelgroep. Geef de derde persoon een troon Door middel van vooronderzoek onderzoekt de... Read more »

Contact

088-4204200

Overschieseweg 34

3044 EE Rotterdam

Social media

LinkedIn bedrijfspaginasite-twtrsite-fbsite-gplus

Skip to toolbar